Altijd hulp in de buurt

Jord is de app die ervoor zorgt dat jongeren vanaf 14 jaar en ouderen, die dicht bij elkaar wonen, op een eenvoudige manier met elkaar in contact komen. Simpelweg doordat jongeren in de app aangeven wanneer zij beschikbaar zijn om, tegen een vergoeding, ouderen te helpen bij kleine problemen, kleine klusjes en het houden van gezelschap. Jord is ervan overtuigd dat de aanwezigheid van de jongeren de vereenzaming van de ouderen zal tegengaan en dat dit zelfs zal zorgen voor een ontlasting van de professionele zorg.

Aandacht is energie en geeft je het gevoel dat je er toe doet. Vereenzaming doet het tegenovergestelde. Hoe mooi is het als de jeugd maatschappelijk verantwoord bijverdiend en dat tegelijkertijd de ouderen het gevoel krijgen dat ze er toe doen. Hun ervaring en kennis die zij tijdens deze Jord momenten delen met de jeugd zal een positieve invloed hebben op hoe zij over zaken gaan denken en hun toekomst ingaan.

Wij zijn overtuigd dat alle jongeren ondernemend, actief en leergierig zijn en dat zij af en toe een zetje nodig hebben om deze kwaliteiten te gebruiken. De echte activering van de jongeren gebeurt natuurlijk door het daadwerkelijk hulp vragen. Ouderen moeten dit zo eenvoudig mogelijk kunnen doen om zo meer aanloop te hebben en hierdoor minder eenzaam te zijn. Daarvoor hebben wij Jord opgericht, een gebruiksvriendelijk platform waar jongeren via hun profiel zich aanbieden om tijd te besteden aan ouderen en daar daadwerkelijk geld mee te verdienen in hun buurt.

Ouderen kunnen deze hulp eenvoudig boeken met als gevolg dat generaties met elkaar verbonden worden. De match wordt verricht aan de hand van wederzijdse interesses en/of hobby’s. Op deze manier is er al een “klik” en is het ijs snel gebroken bij de eerste kennismaking.
Het feit dat jongeren vanaf 14 jaar gestimuleerd worden om te werken bij ouderen draagt bij aan een nieuwe dienstverlening, stimuleert het sociale netwerk van de ouderen en levert informele zorg op.

Wekelijkse hulp bij alledaagse klusjes